Muzikaal theater ' in die sjtroat'

Aangeboden
Ontmoeten

Verhalen van een straat die overal zou kunnen liggen in onze regio.

… in die sjtroat’ is totaaltheater over vergankelijkheid en de waarde van leven, gezien in kleine dingen. Een moderne geschiedschrijving als ode aan verdraagzaamheid. 

Het beste van Het StreekTheater, de Koninklijke Harmonie Heerlen en het Koninklijk Heerlens Mannenkoor Sint Pancratius komt samen in een voorstelling over een straat in Parkstad Limburg. Een straat zoals er duizenden zijn en die overal kan liggen: met een buurtwinkel en met bewoners die er weliswaar wonen maar niet elkaars leven delen. In vijf bedrijven zien we hoe de tijd van 1967 tot 2023 door ‘die sjtroat’ trekt. 

Geïnspireerd door het beroemde stuk Our Town van Thornton Wilder uit 1938 heeft een schrijverscollectief uit de regio de verhalen van onze straten opgehaald. Verhalen van opgroeien en ouder worden, liefde en loslaten. Van geboren worden en sterven. Al deze bijzondere en voor velen herkenbare verhalen met een lach en een traan zien we terug in een unieke muziektheatervoorstelling boordevol muziek, zang en tekst. Een Gesammtkunstwerk van drie grootheden uit het Heerlense culturele veld. 

Ergens in Parkstad, een straat/gemeenschap 

Centraal in het stuk staan twee jonge gezinnen die allebei begin jaren 70 gezinsuitbreiding krijgen. Het ene gezin met een zoon, Sjors, het andere met een dochter, Emily. De twee groeien op in de jaren 70 en 80; de tijd van de ontzuiling, het einde van de mijnindustrie en grote werkeloosheid. De een wordt later lid van een toneelvereniging, de ander van de harmonie. Zij vinden elkaar tijdens een voorspeelavond en trouwen in een periode van vrijheid en blijheid in de jaren 90. Daarop volgen de eeuwwisseling en belangrijke ontwikkelingen in de eerste decennia van de 21ste eeuw.  

In vijf scenes die zich telkens in één tijdvak (1971 – 1985 – 1992 – 2001 – 2023) afspelen, zien we hoe Sjors en Emily veranderen, maar ook hoe de straat om hen heen verandert. In die sjtroat ontstaan liefdes, worden kinderen geboren, verhuizen mensen en sterven ouderen.  

Niets blijft zoals het is, maar het leven gaat door. Zoals in elke straat… 

Kaarten zijn verkrijgbaar via Parkstad Limburg Theaters.

Wie

Kinderen
Jongeren
Volwassenen
Senioren
Rolstoelvriendelijk

Contact

Heb je een vraag?
Stuur ons een bericht via het onderstaande contactformulier:

Emile Rutten
-14