Duizendpoot 'groene' vrijwilliger

Gevraagd
Helpen

Vacature voor tuinvrijwilliger

Voor de tuinafdeling (kweekkas en tuin)van Mondriaan zijn wij op zoek naar een vrijwilliger met enige kennis van de tuin in het algemeen of dit graag willen leren. Werkzaamheden zijn naast tuinonderhoud en potplant verzorging ook vijveronderhoud en technische werkzaamheden.

Wat vragen wij:

-       Enige ervaring met tuinwerkzaamheden of dit willen opdoen.

-       Twee rechterhanden oftewel handige mensen.

-       Inzet van minimaal 2 dagdelen/week.

-       Discretie i.h.k.v. de therapiesetting

-       Een open en bescheiden houding.

-       Inlevingsvermogen.

-       Goed kunnen omgaan met afstand en nabijheid

-       Respect naar anderen (cliënten en begeleiders).

-       Een VOG (verklaring omtrent gedrag: op onze kosten natuurlijk).

Wat bieden wij:

-       Reiskostenvergoeding.

-       Een mooie werkplek.

-       Een leuk vrijwilligersteam.

-       Kerstpakket

-       1 x per jaar een vrijwilligersdag

 Wij hanteren een proeftijd!

De RVE therapieën van Mondriaan Heerlen heeft een prachtige tuin en kas locatie op de JFK Kennedylaan 301 te Heerlen. Binnen de tuin en kas wordt er in groepsverband met psychiatrische patiënten/cliënten gewerkt aan persoonlijke leerdoelen in een therapeutisch leerklimaat. Het oefenen van grenzen, assertiviteit, werkritme, inspanning-ontspanning, initiatief name etc zijn hier een voorbeeld van.

De wijze waarop we dit vormgeven is door middel van tuinwerkzaamheden op een oppervlak van zo’n 2500 m2 wat deels siertuin is en deels verwarmde kweekkas. In deze tuin ontvangen en begeleiden wij cliënten met diverse klachten zoals mensen met klinische klachten, persoonlijkheidsstoornissen, verslaving gerelateerd etc. Begeleiding van de groepen gebeurt door een vakkracht en een therapeut. Er zijn max. 12 personen /groep. Ondersteuning wordt geboden door verschillende vrijwilligers. De werkzaamheden in deze tuin richten zich op tuin onderhoudt en potplanten teelt (kamerplanten en tuinplanten). Er wordt veel materiaal gestekt en opgetrokken en daarnaast is er een verkoopfunctie.

Wie

Volwassenen
Senioren

Contact

Neem contact op met Remco:

Remco Wijckmans
Contactpersoon
-11