Ontdek de 40 organisaties, verenigingen en initiatieven in jouw buurt
De Koninklijke Harmonie Heerlen is een vereniging waar iedereen welkom is. Niet voor niets is ons motto ‘Muziek maak je samen’ en dan maken je leeftijd, aantal jaren muzikale ervaring of het niveau waarop je wilt spelen niet uit.
Onze sociaal-maatschappelijke en cultureel-educatieve rol in Heerlen-Zuid nemen wij erg serieus. Daarom willen wij dat musiceren voor iedereen toegankelijk is en maken wij daar veel werk van. Het ontwikkelen van zowel de individuele talenten als de talenten van de groep als geheel zijn erg belangrijk voor ons. Dat zie je terug in de concerten, evenementen en andere activiteiten die wij organiseren of waaraan we deelnemen. Wij zoeken heel bewust de verbinding en de samenwerking met andere sociaal-maatschappelijke partners, zoals scholen en andere culturele verenigingen.
Gelukkig zijn wij niet alleen een vereniging waar muziek maken een serieuze business is. De leden van de Koninklijke Harmonie Heerlen willen op een leuke en ontspannen manier muziek maken. Dat kan met moeilijke en hoogstaande muziek in het theater waar na afloop wat gedronken wordt om te vieren dat het concert goed is gegaan. Maar ook met een medley van popmuziek tijdens een platzconcert waar het publiek onder het genot van een drankje en een praatje mee swingt.
De “Küëninklikke va Heële” staat midden in de Heerlense samenleving en staat voor verbinding, plezier, inspiratie, uitdaging, gezelligheid, ontwikkeling, saamhorigheid, prestatie en recreatie!
Of je nu actief zoekt, of gewoon even binnenstapt om je te laten verrassen. Bij de bibliotheek in Heerlen zit je altijd goed. Een krantje, een kop koffie, een antwoord, een cursus, een spontane ontmoeting.
Veel ouderen zijn door een lichamelijke beperking of het wegvallen van vrienden en familie aan huis gebonden. Zij willen er graag weert op uit om anderen te ontmoeten. De BusPlus Heerlen voorziet in deze behoefte en heeft als doel de dagelijkse sleur te doorbreken en met anderen samen iets leuks te ondernemen. Met dit busje kan men weer eens boodschappen gaan doen(winkelritjes) misschien een tochtje in de omgeving maken of een kleine excursie. Kortom: weer eens ergens heengaan. En omdat er in het busje acht personen mee kunnen, is het ontmoeten van andere mensen gegarandeerd.
Mede dankzij de gemeente Heerlen kon de bus aangekocht worden. Om de bus te laten rijden wordt een kleine bijdrage (4€ per maand van de deelnemers gevraagd) Ook wordt er gebruik gemaakt van sponsoren. Mocht U er eens op uit met BusPlus Heerlen, of kent U iemand die past binnen de doelgroep, neem dan contact met ons op. 045 2002439 van 09.30 tot 12.00 uur. De bus draait geheel op vrijwilligers. Er is geen winstoogmerk.
De reisjes zijn niet alleen bedoeld om ergens te komen, maar vooral om het sociale isolement(eenzaamheid) van bepaalde groepen ouderen te doorbreken. Eenzaamheid velen van onze doelgroep kunnen door hun leeftijd of een beperking zelf niet makkelijk de deur uit.
In de gemeente Heerlen behoort een kwart van het totale inwonersaantal (20686) tot deze groep. Wij willen hen leuke fijne dagen bezorgen.
Het is niet prettig om maar achter de geraniums te moeten zitten en te hopen dat er iemand komt.
Door de"BusPlus Heerlen" wordt hen de mogelijkheid geboden deel te nemen aan het sociale leven om naar een winkel of andere bestemming te gaan. Vooral samen iets doen geeft heel veel voldoening.
Chauffeur / begeleider haalt u op bij de deur en helpt u graag met in- en uitstappen. Vrijwilligers zorgen ook voor het programma. In de bus is ruimte voor rollators en soms ook voor een rolstoel.(inklapbaar)
Lid worden van BusPlus Heerlen ?? info 045 2002439
https://www.busplusheerlen.nl
facebook. BusplusHeerlen
Vrijwilligers van de Knoppenwinkel in Heerlen helpen buurtbewoners om vragen te beantwoorden over de bediening van deze slimme apparaten of geven advies bij aankoop. De hulp en het advies is gratis.
Samenwerking met SCHUNCK*
De Knoppenwinkel werkt samen met de SCHUNCK* bibliotheken in Heerlen, de gemeente Heerlen en de welzijnsstichting Alcander. De Knoppenwinkel, opgericht in 1992 in Heerlen, heeft inmiddels 3 vestigingen: in de bibliotheken Glaspaleis, Hoensbroek en Heerlerheide.
Bibliotheek Glaspaleis en Heerlerheide zijn elke dinsdagochtend geopend van 10.00 uur tot 12 uur.
Meedoen aan activiteiten op school en een fijne hobby hebben in je vrije tijd: van wezenlijke waarde voor de ontwikkeling van een kind. Plezier hebben, talenten ontdekken en zelfvertrouwen ontwikkelen. Daar heeft elk kind recht op.
Als je op jonge leeftijd niet de kans krijgt mee te doen aan het sociaal-maatschappelijke leven, dan heeft dat verstrekkende gevolgen. Op het jonge leven en het welzijn van het kind nu én op de lange termijn.
Als kinderen niet kunnen meedoen worden ze uitgesloten. Op de langere termijn kan dat leiden tot gevoelens van eenzaamheid, gezondheidsproblemen, lagere schoolprestaties en daardoor ook minder kansen voor de toekomst.Een gebrek aan financiële middelen is één van de oorzaken.
Brood & Spelen is een betrokken en actieve organisatie gespecialiseerd in het verzorgen van opvang tijdens de middagpauze en na schooltijd. We hebben al ruim 18 jaar ervaring in het opvangen van kinderen. Dit doen we op ruim 80 scholen door heel Nederland voor 41.000 kinderen per week. Met een groot team van enthousiaste en kundige medewerkers met veel kennis, speelideeën en passie voor kinderen kunnen wij scholen helpen.
Voor verschillende basisscholen in Parkstad zijn wij op zoek naar enthousiaste bewoners die hun middaguren graag zinvol willen besteden. Naast de vrijwillige functie van pauzemedewerker en keukenhulp zijn wij ook op zoek naar een coördinator en keukenmedewerkers.
Mondriaan voor geestelijke gezondheid
Zoek jij ons ook? Buddyzorg Limburg is op zoek naar jou!
Buddyzorg Limburg zoekt ook in de gemeente Heerlen buddy’s en maatjes. Woon je thuis en ben je ernstig of chronisch lichamelijk ziek? Ken je zieke kinderen, jeugdigen of volwassenen in jouw omgeving die wel wat steun kunnen gebruiken? Denk dan eens aan Buddyzorg Limburg!
Buddyzorg Limburg, onderdeel van SGL, is een provinciale vrijwilligersorganisatie die vrijwilligers, de zogenoemde buddy’s, opleiden en vervolgens inzetten bij jou thuis. Wanneer een buddy bij jou start, dan word jij het maatje van de buddy. We vinden het belangrijk dat er een goede klik is. Deze buddyinzet kost je helemaal niets want de buddy komt gratis bij je thuis.
Een buddy biedt sociale emotionele ondersteuning bij het ziek zijn en kan wanneer jij dat wenst samen met jou aan de slag bij het (her)ontdekken van je eigen krachten. Samen praten over wat je meemaakt, een oude hobby weer oppakken, in beweging blijven, samen op zoek naar nieuwe contacten in de buurt, plezier in het leven terugvinden en grenzen verleggen zijn slechts voorbeelden van dingen die je met een buddy kunt gaan doen.
Op onze website www.buddyzorglimburg.nl is meer informatie te vinden. Je kunt je vrijblijvend aanmelden via de website. De regioconsulent van Buddyzorg Limburg zal dan contact met jou opnemen en al je vragen beantwoorden.
Buddyzorg Limburg koppelt graag zoveel mogelijk buddy’s aan maatjes.
Denk jij nu, buddy zijn in mijn eigen buurt, dat lijkt mij ook wel wat? Dan ben je als vrijwilliger meer dan welkom en hopen we dat jij je aanmeldt via onze website. De regioconsulent neemt daarna contact met je op. Naast dankbaar en uitdagend vrijwilligerswerk, ontvang je als buddy scholing, werkbegeleiding en een reis- en onkosten vergoeding. Op onze kosten wordt er een VOG aangevraagd.
Nieuwsgierig geworden? Neem een kijkje op onze website. Collega buddy’s ontmoeten jou graag én jij kunt het verschil maken. De maatjes wachten op jou!
Buddyzorg Limburg is te vinden via website www.buddyzorglimburg.nl en te bereiken via telefoonnummer 045-8000 800.
In de gemeente Heerlen kunnen 55 plussers deelnemen aan diverse bewegingsactiviteiten. Van gymnastiek tot dans, van weerbaarheid tot fitness, van wandelen tot yoga en van Tai Chi tot gymnastiek in het water. Bent u nog geen 55+ maar heeft u toch interesse om deel te nemen aan een van de activiteiten? Neem dan contact op om de mogelijkheden te bespreken.
IMC Weekendschool verzorgd inspirerende gastlessen op basisschool de Schakel in Heerlerheide
Medewerkers van STAND-BY! zijn betrokken bij dierenwelzijn. Zij komen thuis bij mensen, en zien daardoor signalen van dierenleed en dierenmishandeling. Daarom heeft STAND-BY! aandacht voor huisdieren en zijn er collega’s actief als aandachtsfunctionaris Dierenwelzijn. Wij als aandachtfunctionaris willen jullie laten weten waar jullie terecht kunnen als je vragen en/of zorgen hebt over dierenwelzijn.
Dierenleed gaat niet alleen over ernstige verwaarlozing of mishandeling. Als een hond nooit wordt uitgelaten of als iemand buitensporig veel huisdieren heeft, kan ook dit niet goed voor het dier zijn.
De Dierenbescherming heeft een signalenkaart gemaakt over dierenwelzijn. Zie je één of meerdere van deze signalen? Dan is het mogelijk dat er sprake is van dierenmishandeling. Via deze link kom je bij de signalenkaart: Signalenkaart-2018-low_res-nw_nieuwoktober2018.pdf (dierenbescherming.nl)
Bij een acute situatie, waarbij het dier direct hulp nodig heeft, bel je meldpunt 144. Dit kun je doen door op je telefoon het nummer: 144 te bellen. Dit nummer is 24 uur per dag bereikbaar.
Is het noodzakelijk om anoniem te melden? Dan kan er ook melding worden gemaakt bij Meld Misdaad Anoniem. Via deze link kom je op de website: Anoniem melden | Meld Misdaad Anoniem.
Op de website De Dierenbescherming beschermt dieren - Dierenbescherming.nl kun je al heel veel informatie vinden over dierenwelzijn. Heb je na bezoek van deze website nog vragen? Dan kun je contact opnemen met het telefoonnummer van De Dierenbescherming: 088 81 13 000. Dit telefoonnummer is bereikbaar op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur.
Heb je zelf een huisdier en zou je hier hulp bij willen hebben dan kan jou begeleider een hulpverleningstraject aanvragen bij De Dierenbescherming (helpdesk). Als je geen begeleider hebt dan zou je zelf kunnen bellen naar De Dierenbescherming om de mogelijkheden te bespreken.
Als je op zoek bent naar informatie over het verantwoord houden van huisdieren, ben je bij het Landelijk Informatiecentrum Gezelschapsdieren(LICG) aan het juiste adres. Hier kun je over vele huisdiersoorten (van hond tot slang, en van kip tot goudvis) informatie vinden in de vorm van een ‘huisdierenbijsluiter’. Naast de huisdierenbijsluiters is er nog veel meer informatie te vinden op het LICG, bijvoorbeeld over veel voorkomende gedragsproblemen bij honden en katten, over de kosten die een huisdier met zich meebrengt en een lijst met adressen van dierenvoedselbanken voor mensen met een laag inkomen. Via deze link kom je op de website: licg.nl - Over houden van huisdieren
Op de Wannerstraat 25 zit onze Ontmoetingswinkel. Loop hier gerust eens binnen voor een praatje en een kopje koffie. Ook zijn er regelmatig leuke activiteiten zoals de Crea-ochtend.
Schuin tegenover op Wannerstraat 16 zit onze grote winkel met 2e kans kleding, schoenen.
Wij zijn muziektheatergezelschap Compagnie COVAR. Onder artistieke leiding van Els Roobroeck maken wij voorstellingen voor, met en door jongeren.
www.compagniecovar.nl
Dankzij de City-Boost-donatieregeling van VSBfonds gaat Frisse Wind in de periode 2020 - 2022 Heerlenaren begeleiden en (financieel) ondersteunen in het opstarten van nieuwe projecten voor stad en buurt.
Hoe helpt Frisse Wind? Frisse Wind helpt je om jouw idee tot leven te brengen. Dat doen we door je advies te geven, je wegwijs te maken en in contact te brengen met interessante mensen en organisaties voor jouw project. Als je een aanvraag wilt indienen voor financiële ondersteuning van jouw project door Frisse Wind, helpen we je om die zo kansrijk mogelijk te maken.
Voor wie? Inwoners, verenigingen en vrijwilligersorganisaties worden uitgenodigd om hun ideeën met ons te delen. Het maakt niet uit of je ervaring hebt of niet. Of iets groots of kleins wilt organiseren. Onze scout-coaches kijken graag samen met jou of het idee in aanmerking komt voor begeleiding en een mogelijke financiële bijdrage.
Heb je een idee of wil je meer weten?
Natuurlijk kun je ons ook bellen. Je kunt ons van maandag tot en met vrijdag overdag bereiken op nummer 06 – 48 44 12 35
Volg Frisse Wind via Social Media en blijf op de hoogte van alle initiatieven die de komende tijd in Heerlen gaan opbloeien!
Team Care & Share bestaat uit een groep mensen met een hart voor mensen die het financieel niet breed hebben. We zijn dit project een aantal jaar geleden begonnen in een kerk. Na een tijdje zijn we tijdelijk gestopt, maar vanuit geloof, liefde en het willen helpen van mensen zijn we begin 2018 weer begonnen voor onszelf met het inzamelen van kleding voor de gratis kledingdagen die wij organiseren.
Sinds die tijd is Care & Share al weer flink gegroeid en verbeterd door jullie hulp en onze vrijwilligers.
Het is eigenlijk jammer dat er zoveel verborgen armoede is in Nederland en zoveel mensen het niet breed hebben. Maar zolang het nodig en mogelijk is zullen wij gratis kledingdagen blijven organiseren om een ieder die het goed kan gebruiken een steuntje in de rug te geven, door wat wij samen met jullie doen. Door te delen wat je hebt dragen wij samen een steentje bij aan een goede gezamenlijke maatschappij. Houd onze website en/of facebookpagina in de gaten om op de hoogte te blijven over onze ontwikkelingen.
Scouting, jeugdorganisatie van 4 tot 18 jaar. De scouting organiseert kampen, binnen/- en buitenactiviteiten. Wandelen, spelen, spellen doen, knutselen, kamp, kampvuur... enz....
Basisschool ‘De Schakel’ is een katholieke school met aandacht voor de multiculturele verscheidenheid. Leerkrachten, kinderen en ouders werken iedere dag samen om goed en betekenisvol onderwijs te verzorgen. Ons onderwijs is gericht om kinderen een goede basis mee te geven om vol vertrouwen te werken aan hun toekomst. Leren heeft op onze school niet alleen maar kennisverwerving als doel, maar is ook en vooral gericht op leren voor het leven. Wij zijn een school waar vakkundige leerkrachten hun uiterste best doen om zoveel mogelijk onderwijs op maat te leveren. Wij zorgen voor een veilig en stimulerend onderwijsklimaat om zo kinderen te motiveren kennis en vaardigheden op te doen en ze te ontwikkelen tot competente en creatieve individuen met zelfvertrouwen, zelfkennis, zelfstandigheid en positief sociaal gedrag. We zoeken doorlopend naar een goede balans tussen kennis, vorming en het (aan)leren van nieuwe vaardigheden voor alle leerlingen. Hiervoor wordt in alle groepen planmatig en opbrengstgericht gewerkt aan alle basisvaardigheden (taal-lezen-rekenen) en ontwikkelingsgebieden. Er vindt afstemming plaats van de organisatie van het leerproces op de brede behoeften van het kind. Hierbij worden de doelen m.b.t. leerlijnen in relatie tot de opbrengsten goed gevolgd. De kernwaarden van De Schakel (veiligheid, respect, verantwoordelijkheid, ontwikkeling, verbondenheid, vertrouwen en doelgerichtheid) vormen de basis voor het onderwijs op onze school.
Onze slogan luidt: 'Samen leren voor het leven: ik kan het!'
Website: www.bsdeschakel.nl
Op basisschool St. Paulus dragen wij onze kijk op 'onderwijs en leren' en de leerlingen daarbij passend ondersteunen als volgt uit: het bieden van een degelijke basis aan kinderen en jongeren om een leven lang te leren, zodat zij zich voortdurend kunnen ontwikkelen, aansluiting verwerven met het voortgezet onderwijs en uiteindelijk als actief burger in onze samenleving kunnen functioneren. Hiervoor leggen wij de basis van waaruit leerlingen en medewerkers zich goed en veilig kunnen ontwikkelen, met oog voor de belangen van het individu en met behulp van kansrijk, uitdagend en activerend onderwijs. Onderwijs dat uitgaat van eigen verantwoordelijkheid, zelfstandigheid en samenwerken, maar daarbij ook rekening houdt met de specifieke behoeften op cognitief, fysiek, sociaal en emotioneel gebied van deze doelgroep. We zoeken doorlopend naar een goede balans tussen kennis, vorming en het (aan)leren van nieuwe vaardigheden voor alle leerlingen. Hiervoor wordt in alle groepen planmatig en opbrengstgericht gewerkt aan alle basisvaardigheden (taal-lezen-rekenen) en ontwikkelingsgebieden. Er vindt afstemming plaats van de organisatie van het leerproces op de brede behoeften van het kind. Hierbij worden de doelen m.b.t. leerlijnen in relatie tot de opbrengsten goed gevolgd. De kernwaarden van St. Paulus (fundament, levensvaardigheden, verbinding, zelfverantwoordelijkheid, persoonlijke ontwikkeling en kansen) hebben een directe relatie met het onderwijskundig profiel van onze school, waarbij een veilig schoolklimaat, de basisvaardigheden op maat, oriëntatie op jezelf en de wereld en zelfverantwoordelijkheid de pijlers betreffen waarop ons onderwijs gestoeld is.
Onze slogan luidt: 'St. Paulus … een sterk fundament voor jouw toekomst!'
Website: www.paulus-bs.nl
Buurtsteun is een soort burenhulp waarin buurtbewoners elkaar steun bieden wanneer dat nodig is. Denk bijvoorbeeld aan; boodschapje meenemen, een praatje maken of een formulier invullen.
Iedere donderdag is er een inloopmoment vanuit Buurtsteun waar u andere buurtbewoners kunt ontmoeten, terecht kunt met uw vragen, iets voor een ander kunt betekenen of als u ideeën voor de buurt heeft.
Contactpersonen:
Sylvia Vaessen 06-40162839
Kleis Adema 06-19864038
Wim van Hassel 06-1078923
Marco Custers 045-5232041
Buurthuis Beersdal is een ontmoetingsplaats voor jong en oud in de Heerlense wijk Beersdal. Een wijk met karakteristieke oude mijnwerkershuizen, maar ook nieuwbouw, waarin het prettig wonen is. Buurthuis Beersdal is officieel geopend in april 2018. Wij proberen een gevarieerd aanbod van activiteiten aan te bieden, aansluitend op uw wensen, en voor alle leeftijdsgroepen: kinderen, volwassenen en ouderen. Carnavalsvereniging C.V. De Beeren zit in ons buurthuis evenals dartvereniging D.V. Buurthuis Beersdal.
Stichting Droomplein is een bewonersinitiatief in De Wieër in Heerlerheide. Afgelopen jaren hebben wij 2 pleinen heringericht, een Droomplein & Doeplein. Op deze pleinen kunnen bewoners zich ontmoeten en met sport en spel vermaken. Wij organiseren regelmatig activiteiten om de leefbaarheid en het contact tussen bewoners te bevorderen.
betrokken nieuwkomers die andere nieuwkomers met raad en daad willen bijstaan.
Een schone wijk zorgt voor een betere leefbaarheid! daar moeten wij samen voor zorgen!
Buurtsteun is een vorm van Burenhulp waarin buurtbewoners elkaar steun bieden als dat nodig is. Bijvoorbeeld als iemand ziek en een boodschapje nodig heeft, een lampje verwisselen, een hapje meekoken of een praatje maken.
Iedere dinsdag en donderdag is er een inloopmoment vanuit buurtsteun waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten onder het genot van een kopje koffie/thee. Heeft u een vraag of wilt u af en toe iets voor een buurtbewoner betekenen, neem gerust contact op met een van de contactpersonen.
Jacqueline Kutin 0625365301
Ans van den Broek 0622385333
Buurtsteun is eigenlijk een vorm van burenhulp. Als buren staan wij voor u klaar. Heeft u een vraag, neem dan met ons contact op. Wij hebben een luisterend oor en helpen u om uw vraag te beantwoorden.
Wij zijn een sociëteit voor ouderen. Wij organiseren wekelijks een kienactiviteit in buurtpunt 't Heitje en af en toe een gezellige activiteit zoals een kerstviering en een barbeque. Wij staan onze leden met raad en daad terzijde.
We werken vanuit een visie dat de cliënt zo lang mogelijk thuis blijft, waarbij de wijkverpleegkundige zorg indiceert die medisch noodzakelijk is en die niet uitstelbaar is.
Begin 2020 is een prachtig bewonersinitiatief ontstaan in Vrieheide. Het voormalig volkstuincomplex in Versillienbosch is omgedoopt naar een buurttuin. "Bij de buurttuin" is een plek waar buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten en samen gezellig kunnen tuinieren. Vanaf de zomer 2021 worden ook regelmatig kleinschalige culturele activiteiten en workshops georganiseerd met een groen en educatief karakter”.
Met dit initiatief willen wij buurtbewoners met elkaar verbinden en bewoners stimuleren om hun groene, creatieve en culturele kwaliteiten en talenten te laten groeien.
Stichting Belfo’s, een als buurtorganisatie gevormde groep actieve buurtbewoners, welke, enerzijds, een positieve bijdrage levert aan het woon-, leefklimaat van de buurt Groot Rennemig. Anderzijds een doel ziet in het verbinden van buurtbewoners, het verhogen van de sociale cohesie in de wijk. Met het organiseren van acties, evenementen en/of het steunen van buurtinitatieven, wordt geprobeerd het beoogde te bereiken.
Vrouwengilde organiseert kien avonden, reisjes en thema avonden voor alle deelnemers. Heeft u interesse om deel te nemen of een kijkje te komen nemen dan kan dat. De eerste keer kun u gratis deelnemen, wanneer het u bevalt dan kunt u zich aanmelden en betaald vanaf dat moment contributie.
Locatie voor vereniging, bedrijven en particulieren voor verenigingsactiviteit, vergadering, bijeenkomst, koffietafel, feesten en partijen
CV De Beeren uit de wijk Beersdal
Plantenbieb/asiel Heerlen Noord is de plaats voor het ruilen van gewortelde kamerplanten stekjes & volwassen kamerplanten. Daarnaast kun hier terecht als je informatie wilt over hoe stekken of als de zorg voor de plant niet goed wil lukken.
Ik wil mensen met elkaar in contact brengen die dezelfde interesses hebben. Iedereen die het leuk vindt om creatieve aan de slag te gaan kan hier met zijn/haar ideeën te recht. Denk bijvoorbeeld aan bloemstukjes maken, droogbloemen, macramé plantenhangers maken, bloempotten verven enz. Dit tegen een kleine bijdrage zodat het voor iedereen betaalbaar is.
www.bsgerardusmajella.nl
Buurtpunt Mijn Spoor is dé plek waar je kunt deelnemen aan leuke activiteiten, terecht kunt voor een praatje, met een vraag of probleem waar je hulp bij nodig hebt. Maar ook terecht kunt met vragen en ideeën over jouw buurt. Ben je benieuwd kom dan een kopje koffie drinken tijdens onze inloopactiviteit of neem contact met ons op.
Het Buurtpunt is onderdeel van Heerlen STAND-BY!, een samenwerkingsverband van een aantal zorg- en welzijnsorganisaties die ondersteuning bieden aan alle inwoners van Heerlen.
Buurtpunt 't Heitje is dé plek waar je kunt deelnemen aan leuke activiteiten, terecht kunt voor een praatje, met een vraag of probleem waar je hulp bij nodig hebt. Maar ook terecht kunt met vragen en ideeën over jouw buurt. Ben je benieuwd kom dan een kopje koffie drinken tijdens onze inloopactiviteit of neem contact met ons op.
Het Buurtpunt is onderdeel van Heerlen STAND-BY!, een samenwerkingsverband van een aantal zorg- en welzijnsorganisaties die ondersteuning bieden aan alle inwoners van Heerlen.
Een leven lang sporten en bewegen voor alle inwoners van Heerlen.
Heel Heerlen is in beweging en er gebeurt veel. Iedereen doet mee: van partners tot inwoners. Mensen in beweging brengen, daar doen we het voor. Ons team zorgt vol energie en dynamiek om nog meer mensen in beweging te brengen! Beweging brengt namelijk plezier en brengt mensen samen. Van jong tot oud, met en zonder beperking. Dat doen we samen met vitale verenigingen en maatschappelijke partners.
Heerlen STAND-BY! is een coöperatie van zorg- en welzijnsorganisaties. Wij dragen bij aan duurzame, preventieve en betaalbare welzijnsdiensten en zorg in de gemeente Heerlen en een betere gezondheid van de Heerlense bevolking. Dat doen we met elkaar, onze partners, de inwoners van Heerlen en de gemeente Heerlen.
Buurtpunt Paulus is dé plek waar je kunt deelnemen aan leuke activiteiten, terecht kunt voor een praatje, met een vraag of probleem waar je hulp bij nodig hebt. Maar ook terecht kunt met vragen en ideeën over jouw buurt. Ben je benieuwd kom dan een kopje koffie drinken tijdens onze inloopactiviteit of neem contact met ons op.
Het Buurtpunt is onderdeel van Heerlen STAND-BY!, een samenwerkingsverband van een aantal zorg- en welzijnsorganisaties die ondersteuning bieden aan alle inwoners van Heerlen.
Centrum voor Yoga, meditatie en ontspanning
Yoga is een weg naar innerlijk evenwicht. Het biedt de mogelijkheid jezelf te ontwikkelen tot een liefdevol en tevreden mens.
Wij zijn een kleinschalig yogacentrum daardoor is er voldoende persoonlijke aandacht voor ieder.Je bent hier op de site van Yogacentrum Heerlerheide ik nodig je van harte uit een kijkje te nemen op deze site en als je interesse hebt, bel me dan voor een proefles.
Je bent van harte welkom.
Groepsaanbod Heerlerheide:
Buurtpunten: