Kledingwinkels

Ontmoetingswinkel - Leger des Heils

Op de Wannerstraat 25 zit onze Ontmoetingswinkel. Loop hier gerust eens binnen voor een praatje en een kopje koffie. Ook zijn er regelmatig leuke activiteiten zoals de Crea-ochtend.

Schuin tegenover op Wannerstraat 16 zit onze grote winkel met 2e kans kleding, schoenen.

Aanmelden

Cees Bontekoe - cees.bontekoe@legerdesheils.nl - 0615830672
Ontmoeten

Buurtwoonkamer 't Plateintje

In Buurtwoonkamer 't Plateintje kunnen buurtbewoners elkaar ontmoeten en worden activiteiten georganiseerd voor en door buurtbewoners.

Aanmelden

Barbara Baburek - bbaburek@alcander.nl
Theatermakers

Muziektheatergezelschap Compagnie COVAR

Wij zijn muziektheatergezelschap Compagnie COVAR. Onder artistieke leiding van Els Roobroeck maken wij voorstellingen voor, met en door jongeren.

www.compagniecovar.nl

Aanmelden

Sarah Lombré - sarah-faye@compagniecovar.nl - 0642998230
Bijeenkomsten

Angst de baas 55+

Wilt u weten hoe u met angstgevoelens om kunt gaan en deze een minder belemmerende rol in uw leven laten spelen? In de training ‘Angst de baas’, voor mensen van 55 jaar en ouder, leert u hoe u meer positieve gedachten weet te vormen.

De mate van angstig zijn heeft namelijk alles te maken met de manier waarop u denkt. In de cursus ‘Angst de Baas’ komt u meer te weten over uw angstgevoelens en hoe u daar invloed op kunt uitoefenen. Daarnaast biedt de cursus gelegenheid voor onderlinge erkenning en herkenning.

Deze cursus, bestaande uit 8 bijeenkomsten, start in het voor- en najaar en vindt plaats bij Mondriaan, John F. Kennedylaan 301 in Heerlen.

Kijk voor startdata op www.mondriaan.eu/activiteiten

De cursuskosten zijn € 30,-.

Een groep bestaat uit maximaal acht deelnemers. Voor aanvang van de cursus vindt er een kennismakingsgesprek plaats met de trainer. Daarin bekijkt de trainer samen met u of u baat kunt hebben bij deze cursus.

Voor meer informatie, startdata en/of aanmelding kunt u contact opnemen met onze afdeling Preventie 088 506 72 00 of via preventie@mondriaan.eu

Aanmelden

Arthur Kleisterlee - a.kleisterlee@mondriaan.eu - 0633034863
Beweging

Frisbee Golfbaan Heerlerheide

Wij willen in het Heidser Park een vrij toegankelijke frisbee golfbaan realiseren. Wat is frisbee golf?Het is een kruising tussen golf en frisbeeën. De golfbal is vervangen door een frisbee (de disc), de holes zijn vervangen door pole holes (een soort baskets op palen). Het is een kwestie van mikken en gooien. Het is de bedoeling om de frisbee in zo min mogelijk worpen in de basket te krijgen. Net als bij golf, wordt voor iedere baan het aantal worpen vastgesteld dat je normaalgesproken nodig hebt. Dit aantal wordt de “par” genoemd. Een disc golf course bestaat meestal uit 9 tot 18 banen, dus je bent al snel enkele uurtjes bezig in de buitenlucht. Heerlijk om zo buiten te bewegen en te ontspannen.

Ontmoeten

Bewonerswerkgroep Icarus

Wij organiseren af en toe gezellige en leuke ontmoetingsactiviteiten voor de bewoners van de aanleunwoningen Icarus in Heerlerheide-Centrum. Wij werken hierin samen met zorgcentrum Ter Eyck van Sevagram, welzijnsorganisatie Stand-BY! en andere organisaties. Wij bieden ook een luisterend oor of een handje hulp aan de bewoners als dat nodig is.

Aanmelden

Fieny Rijvers - fienyrijvers@gmail.com - 0619059748
Meedoen

Frisse Wind Heerlen

Heb jij een gaaf idee waardoor mensen in Heerlen elkaar ontmoeten? En wil je samen met buren of vrienden aan de slag om het leven in jouw wijk of de stad nog fijner te maken? Frisse Wind helpt je graag op weg!

Dankzij de City-Boost-donatieregeling van VSBfonds gaat Frisse Wind in de periode 2020 - 2022 Heerlenaren begeleiden en (financieel) ondersteunen in het opstarten van nieuwe projecten voor stad en buurt. 

Hoe helpt Frisse Wind?  Frisse Wind helpt je om jouw idee tot leven te brengen. Dat doen we door je advies te geven, je wegwijs te maken en in contact te brengen met interessante mensen en organisaties voor jouw project. Als je een aanvraag wilt indienen voor financiële ondersteuning van jouw project door Frisse Wind, helpen we je om die zo kansrijk mogelijk te maken. 

Voor wie?  Inwoners, verenigingen en vrijwilligersorganisaties worden uitgenodigd om hun ideeën met ons te delen. Het maakt niet uit of je ervaring hebt of niet. Of iets groots of kleins wilt organiseren. Onze scout-coaches kijken graag samen met jou of het idee in aanmerking komt voor begeleiding en een mogelijke financiële bijdrage. 

Heb je een idee of wil je meer weten?

  1. Ga voor meer info naar onze website: www.frissewindheerlen.nl    
  2. Vul het contactformulier in op de website en deel jouw idee met Frisse Wind
  3. Houd je telefoon en mailbox in de gaten, want een scout-coach van Frisse Wind neemt contact met je voor een kennismaking

Natuurlijk kun je ons ook bellen. Je kunt ons van maandag tot en met vrijdag overdag bereiken op nummer 06 – 48 44 12 35

Volg Frisse Wind via Social Media en blijf op de hoogte van alle initiatieven die de komende tijd in Heerlen gaan opbloeien!

Waar

Sittarderweg 145 Heerlen

Aanmelden

Frisse Wind - contact@frissewindheerlen.nl - 648441235
Kleding

Care & Share

Team Care & Share bestaat uit een groep mensen met een hart voor mensen die het financieel niet breed hebben. We zijn dit project een aantal jaar geleden begonnen in een kerk. Na een tijdje zijn we tijdelijk gestopt, maar vanuit geloof, liefde en het willen helpen van mensen zijn we begin 2018 weer begonnen voor onszelf met het inzamelen van kleding voor de gratis kledingdagen die wij organiseren.

Sinds die tijd is Care & Share al weer flink gegroeid en verbeterd door jullie hulp en onze vrijwilligers.

Het is eigenlijk jammer dat er zoveel verborgen armoede is in Nederland en zoveel mensen het niet breed hebben. Maar zolang het nodig en mogelijk is zullen wij gratis kledingdagen blijven organiseren om een ieder die het goed kan gebruiken een steuntje in de rug te geven, door wat wij samen met jullie doen. Door te delen wat je hebt dragen wij samen een steentje bij aan een goede gezamenlijke maatschappij. Houd onze website en/of facebookpagina in de gaten om op de hoogte te blijven over onze ontwikkelingen.

Aanmelden

Roger Piepot - info@careenshare.nl
Spel

Scouting Pyheas

Scouting, jeugdorganisatie van 4 tot 18 jaar. De scouting organiseert kampen, binnen/- en buitenactiviteiten. Wandelen, spelen, spellen doen, knutselen, kamp, kampvuur... enz....

Waar

Adenauerlaan 6 Heerlen
Basisscholen

Basisschool De Schakel

Basisschool ‘De Schakel’ is een katholieke school met aandacht voor de multiculturele verscheidenheid. Leerkrachten, kinderen en ouders werken iedere dag samen om goed en betekenisvol onderwijs te verzorgen. Ons onderwijs is gericht om kinderen een goede basis mee te geven om vol vertrouwen te werken aan hun toekomst. Leren heeft op onze school niet alleen maar kennisverwerving als doel, maar is ook en vooral gericht op leren voor het leven. Wij zijn een school waar vakkundige leerkrachten hun uiterste best doen om zoveel mogelijk onderwijs op maat te leveren. Wij zorgen voor een veilig en stimulerend onderwijsklimaat om zo kinderen te motiveren kennis en vaardigheden op te doen en ze te ontwikkelen tot competente en creatieve individuen met zelfvertrouwen, zelfkennis, zelfstandigheid en positief sociaal gedrag. We zoeken doorlopend naar een goede balans tussen kennis, vorming en het (aan)leren van nieuwe vaardigheden voor alle leerlingen. Hiervoor wordt in alle groepen planmatig en opbrengstgericht gewerkt aan alle basisvaardigheden (taal-lezen-rekenen) en ontwikkelingsgebieden. Er vindt afstemming plaats van de organisatie van het leerproces op de brede behoeften van het kind. Hierbij worden de doelen m.b.t. leerlijnen in relatie tot de opbrengsten goed gevolgd. De kernwaarden van De Schakel (veiligheid, respect, verantwoordelijkheid, ontwikkeling, verbondenheid, vertrouwen en doelgerichtheid) vormen de basis voor het onderwijs op onze school. 

Onze slogan luidt: 'Samen leren voor het leven: ik kan het!' 

Website: www.bsdeschakel.nl 

Waar

Zes Landenstraat 1 Heerlen

Aanmelden

Christian van den Brekel - christian.vandenbrekel@innovo.nl - 045-5212250
Basisscholen

Basisschool St. Paulus

Op basisschool St. Paulus dragen wij onze kijk op 'onderwijs en leren' en de leerlingen daarbij passend ondersteunen als volgt uit: het bieden van een degelijke basis aan kinderen en jongeren om een leven lang te leren, zodat zij zich voortdurend kunnen ontwikkelen, aansluiting verwerven met het voortgezet onderwijs en uiteindelijk als actief burger in onze samenleving kunnen functioneren. Hiervoor leggen wij de basis van waaruit leerlingen en medewerkers zich goed en veilig kunnen ontwikkelen, met oog voor de belangen van het individu en met behulp van kansrijk, uitdagend en activerend onderwijs. Onderwijs dat uitgaat van eigen verantwoordelijkheid, zelfstandigheid en samenwerken, maar daarbij ook rekening houdt met de specifieke behoeften op cognitief, fysiek, sociaal en emotioneel gebied van deze doelgroep. We zoeken doorlopend naar een goede balans tussen kennis, vorming en het (aan)leren van nieuwe vaardigheden voor alle leerlingen. Hiervoor wordt in alle groepen planmatig en opbrengstgericht gewerkt aan alle basisvaardigheden (taal-lezen-rekenen) en ontwikkelingsgebieden. Er vindt afstemming plaats van de organisatie van het leerproces op de brede behoeften van het kind. Hierbij worden de doelen m.b.t. leerlijnen in relatie tot de opbrengsten goed gevolgd. De kernwaarden van St. Paulus (fundament, levensvaardigheden, verbinding, zelfverantwoordelijkheid, persoonlijke ontwikkeling en kansen) hebben een directe relatie met het onderwijskundig profiel van onze school, waarbij een veilig schoolklimaat, de basisvaardigheden op maat, oriëntatie op jezelf en de wereld en zelfverantwoordelijkheid de pijlers betreffen waarop ons onderwijs gestoeld is. 

Onze slogan luidt: 'St. Paulus … een sterk fundament voor jouw toekomst!' 

Website: www.paulus-bs.nl 

Waar

Laurierstraat 72 Heerlen

Aanmelden

Christian van den Brekel - christian.vandenbrekel@innovo.nl - 045-5212068
Buurtinitiatief

Buurtsteun Heksenberg / Pronsebroek

Buurtsteun is een soort burenhulp waarin buurtbewoners elkaar steun bieden wanneer dat nodig is. Denk bijvoorbeeld aan; boodschapje meenemen, een praatje maken of een formulier invullen.

Iedere donderdag is er een inloopmoment vanuit Buurtsteun waar u andere buurtbewoners kunt ontmoeten, terecht kunt met uw vragen, iets voor een ander kunt betekenen of als u ideeën voor de buurt heeft.

Contactpersonen:

Sylvia Vaessen 06-40162839

Kleis Adema 06-19864038

Wim van Hassel 06-1078923

Marco Custers 045-5232041

Waar

Monseigneur Feronstraat 51 Heerlen

Aanmelden

Buurtsteun Heksenberg - buurtsteun.heksenberg@outlook.com
Zoom