Uitgelicht uit Heerlerheide

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Cultuur

Vrie - Art

Wij zijn een groep lokale kunstenaars die de buurtbewoners van Vrieheide willen laten kennismaken met kunst en het beoefenen daarvan. Met gratis workshops in het buurtcentrum Het Heitje. Zaterdag 19 juni hebben we introductiemiddag van 13.00 tot 15.00 uur in de Buurttuin Vrieheide aan de Versillienboschweg.

Duurzaamheid

Schoon Vrieheide

Doe je ook mee met Schoon Vrieheide- de Stack?

Vorig jaar zijn we met een aantal bewoners een nieuw initiatief gestart  onder de naam ‘Schoon Vrieheide- de Stack”.

Wij wonen in de buurt van het Heidserpark en zetten ons samen in voor onze buurt. Wij lopen regelmatig door het park en verzamelen daar zwerfvuil.

Zwerfvuil is slecht voor de natuur en de dieren die daar leven, het is ook geen gezicht, wij willen graag wonen in een nette buurt, dat geeft een beter gevoel.

In de afgelopen tijd hebben wij al een paar keer een opschoonactie gehouden; het park ziet er al een heel stuk beter uit. Het is ook leuk om  op deze manier andere buurtbewoners te leren kennen.

Het is ook gezellig, om samen zo actief te zijn; wij drinken na zo een actie ook af en toe een kopje koffie of fris samen.

Sinds kort werken we samen het Domushuis van het Leger des Heils. Zij maken nu ook regelmatig  samen met enkele mensen van hun een rondje door de buurt om zwerfvuil te verzamelen.

Wij zijn erg blij met deze steun en hulp van hun.  Bij gaand  enkel leuke foto's van onze opschoonacties. Misschien is dit een leuk voorbeeld voor je eigen buurt?  Doe ook mee en  sluit je aan bij ons initiatief.  

Neem contact op met Gert Jan Blom, stuur een mailtje  naar gjb1954@home.nl of bel met tel. 0651785615.

Zoom