Cultuur

Expositie buurtbewoners Heerlerheide

Op donderdag 18 november vond de feestelijke opening plaats van een expositie van Terence Oey in de bibliotheek van Heerlerheide. Ik heb Terence leren kennen tijdens een kunstproject in Passart. Geweldig om te zien hoe Terence zijn creatieve talenten heeft ingezet om buurtbewoners van Heerlerheide te portretteren en hun “eigen verhaal “ te laten vertellen. Mooi dat de bibliotheek deze initiatieven ontplooit en zo buurtbewoners betrekt bij hun activiteiten, chapeau daarvoor. De schilderijen en tekeningen van Terence zijn tot januari te zien in de bibliotheek in Heerlerheide. Kom ook een kijkje nemen. 

Sociaal

De Bovengrondse Vakschool opent deuren

Open dag op zaterdag 6 november

De nieuwe vakschool wordt een plek voor iedereen in de wijk die een vak wil leren, werk zoekt, werk biedt of andere wijkbewoners wil ontmoeten. In de BVS komt het allemaal samen. Als deelnemer ontdek je er waar jouw kwaliteiten liggen en waar je blij van wordt.

De BVS gaat mensen opleiden in verschillende werksferen. Gestart wordt met Bouw, Groen, Schoonmaak en Toezicht. De werksferen Zorg, Horeca, Logistiek, Detailhandel en installatietechniek staan op het lijstje.

Wil je alvast een voorproefje krijgen? Kom dan op 6 november tussen 13.00 en 15.00 uur een kijkje nemen aan de Passartweg 150 in Heerlen.

Geluk

Gezellige lunch voor senioren

Gezellige lunch voor senioren op woensdag 6 oktober, komt u ook?

 Op woensdag 6 oktober wordt in het Corneliushuis in Heerlerheide-centrum een lunch georganiseerd voor senioren; dit is van 12.00 tot 14.00 uur. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Komt u ook? Neem dan neem dan contact op met Fieny Rijvers, telefoon 0619059748.

 Van 30 september tot en met donderdag 7 oktober is “de week tegen de eenzaamheid”. Veel initiatieven organiseren in die week in Heerlerheide allerlei gezellige ontmoetings-activiteiten.  Leuk om mee te doen en zo je contacten wat uit te breiden. 

Sport

Frisbee Golfbaan Heerlerheide

Hallo buurtbewoners,

Ik wil een frisbee golf baan maken in het Heidser park. Wie heeft zin om mij te helpen om dit superleuke en sportieve idee van de grond te krijgen.

Wat wil ik realiseren? Een frisbee golf baan lijkt op een golfbaan.  maar er zijn een paar belangrijke verschillen:

·        Een frisbee golf baan is vrij toegankelijk en gratis

·        Je speelt het met een frisbee, dus het is niet duur

·        Er zijn geen holes, maar manden, waar de frisbee in gegooid moet worden. Deze zijn van metaal en dus niet kapot te krijgen

·        De natuurlijke omgeving wordt zo gelaten als het is, dus bomen, gras, struiken blijft zoals het is en vraagt ook geen onderhoud

Het idee is dat je de frisbee van een grote afstand in een mand probeert te mikken. Je mag er natuurlijk een aantal keren over doen, maar hoe minder worpen je nodig hebt, hoe beter je score is. Meestal bestaat een baan uit 9 tot 18 holes (= manden). Het is een heel toffe sport en geschikt voor alle leeftijden en alle niveaus. Het maakt niet uit hoe oud of hoe sportief je bent, iedereen kan een frisbee gooien!

Voor meer informatie kun je kijken op de website van de Nederlandse Frisbee Bond https://www.frisbeesport.nl/cms/discgolf

Op andere plekken in Nederland zijn al een aantal frisbee golf banen aangelegd, maar in Limburg, en dus ook in Heerlen, hebben we er nog geen! Wie heeft zin om mij te helpen om dit superleuke en sportieve idee van de grond te krijgen? Email of bel me even: cary.oberije@gmail.com of 06-21479158.

Hopelijk tot snel!

Cary Oberije

Geluk

Hoe gaat het met de bewoners Icarus?

Onze werkgroep is actief in het complex Icarus, 70 aanleunwoningen in de St Sebastianusstraat Heerlerheide. De leden van deze werkgroep zijn Sjef en Henny Pelzer en Fieny Rijvers en Piet Philipsen. Zij organiseren activiteiten in het complex, met 70 aanleunwoningen met als hoogtepunt het jaarlijkse tuinfeest. In de zomer van 2020 hebben ze maaltijden bezorgd bij een aantal bewoners, die vanuit caritas 045 werden gedistribueerd. Met Kerst en Pasen hebben zij deur aan deur bij alle bewoners een presentje bezorgd. Met Pasen mandjes met eitjes en bij de deur een advocaatje of Jus ‘d Orange gedronken de Paashaas was ook erbij. Zie foto’s. Daarnaast hebben zij individuele steun geboden aan bewoners die het moeilijk hadden door ziekte of i.v.m. eenzaamheid. Piet heeft de afgelopen maanden op vrijdagmiddag als vrijwilliger geholpen bij het coronaproof in en uitchecken van bewoners en familieleden die gebruik maakten van de loopbrug tussen Zorgcentrum Ter Eyck en Het Corneliusplein in het centrum. Deze brug is normaliter gesloten. .Op bepaalde dagen en tijden is die open zodat bewoners en familieleden even naar de centrum winkels en het Corneliusplein kunnen. Piet en andere vrijwilligers zorgen dan voor toezicht in deze overloop. Fieny en Henny ondersteunen ook bewoners die ziek zijn of eenzaam en daardoor wat extra steun nodig hebben; zo hebben zij voor een bewoner voor een bewoners die niet meer zelf zijn maaltijd kan bereiden kunnen regelen dat de buren regelmatig een maaltijd meekoken. Of zijn ze tussenpersoon en buddy voor zieke bewoners in de contacten met de zorg en artsen. De werkgroep had weer een activiteit in voorbereiding met Pinksteren. Die kan waarschijnlijk door de huidige coronamaatregelen niet door gaan. Als de regels versoepeld worden organiseren ze weer een gezellige groepsbijeenkomst in de tuin. Zij zorgen dan voor een hapje te eten, bewoners nemen zelf wat te drinken mee, er wordt ook voor muziek gezorgd. De bewoners verheugen zich erop als ze elkaar straks weer zo ongedwongen en zonder regels kunnen ontmoeten. Dat hebben ze wel gemist afgelopen jaar. 

Zoom